Slumpen avgör många spel

Många av de mest populära spelen är turspel, eller slumpspel. Det innebär att det är slumpen som avgör vem som vinner. Dit hör exempelvis nummerspel som Lotto, Keno och Roulette, men också slotsspel, många kortspel och andra spel. Det som är gemensamt för turspelen eller slumpspelen är att man inte själv kan påverka så mycket ifall man vinner eller inte. Oftast handlar det om att gissa vilka nummer eller vilka kort som kommer att dras och efter man har gissat är det bara att luta sig tillbaka och hoppas att man har turen med sig. När det gäller turspel och slumpspel så finns det sällan några taktiker eller strategier som ökar vinstchanserna. I gengäld så kan alla spela dessa spel, även som nybörjare har man stor vinstchans, man behöver inte vara någon erfaren spelare eller ha koll på alla krångliga regler och strategier för att ha chans att vinna storkovan.

Nummerspel
De flesta nummerspel är slumpspel. De flesta nummerspel går ut på att man ska försöka förutsäga vilket eller vilka nummer som ska dras. Till nummerspel hör exempelvis Lotto, Keno och Roulette. Lotto och Keno går ut på att man väljer ut ett antal nummer på en spelkupong. 7 nummer av 35 när det gäller Lotto och 1-11 nummer av 70 när det gäller Keno. Senare sker en dragning och då gäller det att ha turen med sig så att de nummer man har valt ut är de nummer som dras i dragningen. Har man tillräckligt många nummer med i dragningen så vinner man, och ju fler rätta nummer man har, desto mer vinner man. Roulette är ett litet annorlunda spel som spelas med ett Rouletthjul som snurras och samtidigt snurrar en kula i motsatt riktning. När hjulet stannar kommer kulan att hamna i ett av de fack som finns runt Rouletthjulet. Varje fack har ett nummer och de spelare som har satsat på just det numret vinner. I Roulette kan man också satsa på färg, udda eller jämnt samt olika slags nummerkombinationer för att öka såväl vinstchans som insats.

Kortspel
När det gäller kortspel så finns det spel med mer eller mindre inblandning av slumpen. I poker så är det framförallt skickligheten som avgör vem som vinner, även om det inte går att förutsäga helt vilka kort man kommer att bli tilldelad. I poker finns det också gott om olika spelstrategier att använda sig av. I Black Jack däremot är slumpen en mer avgörande faktor och det finns få spelstrategier.