Digitala skraplotter

Skraplotter ger en direkt spänning som är svårt att hitta i andra spelformer. Allt eftersom man skrapar rutorna stiger spänningen. När alla rutorna är skrapade så vet du om du blivit rik eller om du har det lika ställt som innan. Visste du att du kan skrapa lotter i din mobil? Visste du att vinstchanserna är avsevärt bättre på dessa lotter jämfört med de du köper i tidningskiosken?

Så här funkar skraplotter online

Lotterna funkar på samma sätt som de fysiska: du köper dem till ett fast pris och sedan skrapar du fram en eventuell vinst. Själva skrapandet är förstås lite annorlunda; du behöver inget mynt eller annat skrapverktyg – du rör bara musen över rutorna för att skrapa. På mobilen och surfplattan petar du bara med ett finger, det är betydligt mjukare än på de fysiska lotterna. Om du inte har tid att skrapa en ruta i taget finns det en knapp "Skrapa alla" som avtäcker alla hemligheterna. Det kanske förtar lite av spänningen, då tjusningen är att se den eventuella vinsten växa fram.

En populär konkurrent till Trisslotten

Trisslotter kan du skrapa på nätet om du är registrerad hos Svenska Spel, men då det gäller digitala skraplotter så är utbudet större än så. En populär lott heter Tribble och den har ungefär samma upplägg som Trissloten. Du ska skrapa fram tre likadana belopp. Lyckas du kan du multiplicera vinsten genom att skrapa på en multiplikatorruta. Den kan hjälpa dig att höja vinsten avsevärt. Den högsta vinsten är 1,25 miljoner, men kan komma att tiodubblas med hjälp av muliplikatorrutan – och bli ända upp till 12,5 miljoner kronor. En Tribble kostar 25 kronor.

Fördelar med skraplotter online

Lotterna finns alltid tillgängliga och du behöver inte bry dig om några öppettider. Ja, du behöver inte ens gå hemifrån för att köpa lott. Återbetalningen för Tribble är 87,5 %, jämfört med Triss som bara ger tillbaka 49 % av spelarnas pengar. Utbudet är även det avsevärt större, så du har mer att välja mellan.

Nackdelar med skraplotter online

Egentligen finns det bara en nackdel, och den är känslomässig. Somliga spelare som gillar skraplotter tycker att själva skrapandet är viktigt och att den känslan inte finns med de digitala skraplotterna.